Tuesday, January 14, 2014

Hızlı Pizza 2 Kişilik







































2 kare Milföy Hamuru/ Puff Pastry
3 adet Cherry Domates
3-4 dal Maydanoz
3-4 dal Dereotu
1 dal Taze Soğan/ Frenk Soğanı/ Chives
1 kibrit kutusu boyutlarında Beyaz Peynir
2 tatlı kaşığı Labne Peynir / Krem Peynir
2 tatlı kaşığı Zeytinyağı
2 tatlı kaşığı Ketçap/ Ketchup
Tercihe göre
2 yemek kaşığı Taze Kaşar Peyniri / Cheddar
Tereyağ ( kalıpları yağlak için)
2 adet 10cm çapında yapışmaz yüzeylu Tart Kalıbı
2 kare hamuru çözülmesi için buzdolabından çıkarın. Fırını 200 dereceye ısıtın.Domatesleri 4 veya 6 eşit parça olacak şekilde dilimleyin. Dereotu, Maydanoz ve Taze Soğanı ince ince doğrayın. Beyaz Peyniri bir kasede çatalla ezin. Yeşillikleri, domates dilimleri ve zeytinyağını beyaz peynire ekleyip karıştırın. Tart kalıplarını tereyağ ile yağlayın ve her birine bir kare milföy hamuru yerleştirin. Taşan köşeleri kesip aralarında açık kalan kenarları kapatın. Çatal yardımıyla hamur tabanına minik delikler açın. Hamurun üzerine 1 tatlı kaşı Heinz Ketçap'ı yayın. Hazırladığınız karışımı iki kalıba eşit olarak paylaştırın. labne / krem peyniri ufak parçalar halinde serpin ve 200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Hamuru hafif hafif kızaran pizzaların üzerine birer yemek kaşığı rendelenmış kaşar peyniri serpin ve 3 dakika kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.




No comments:

Post a Comment