1 yk ( tbs) Şeker
1 yk (tbs) Tereyağ
1 çk (tsp) Su
1 Armut
1 yk (5ml) Kanyak ( Ben Remy Martin Cognac kullandım)
Yapılışı
Armudun kabuğunu soyup dörde bölün. Çekirdek kısmını çıkarıp 2-3mm kalınlığında dilimleyin ardından dilimleri 1 -1,5 cm kalınliğında kesin. Bir kasede armut parçalarına 1 yk Kanyakla harmanlayıp kıtır hamurunuzu hazırlayana kadar bir kenarda bekletin.
Un, Şeker, Tereyağ ve Suyu bir çukur tabakta yoğurun. Elde ettiğiniz hamur parmaklarınızın arasında ufalanır kıvama geldiğinde hazır demektir. 2 adet ısıya dayanıklı 8cm çapında sufle kabı (ramekin) alın. Hazırladığınız Armut karışımını eşit olarak kaplara paylaştırın. Hamurunuzu da iki kaba eşit olarak armutların üzerini örtecek şekilde ufalayarak parça parça paylaştırın. Philips Airfryer'ı 160 dereceye ayarlayın 15 dakika kıtır hamur parçacıkları altın sarısı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Not:Isterseniz üzerine tarçın serpip bir top kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment