Monday, December 30, 2013

Kolay Aperatif- Peynirli rulolar

Davetleriniz için kolay bir aperatif...Gereken salatalık, rendenizin şerit kesen kısmı veya salatalık soyacağı. Ben salatalık soyacağını kullanıp ince uzun tabakalar kesiyorum. İç için beyaz peynir veya menüye uygun peynir çeşitleri ve baharat kullanıyorum. 
Şeritlerin bir ucuna peyniri koyup rulo şeklinde sarıyorum. Kokteyl kürdanla sabitliyorum. 
Bir salatalıktan en az 7-8 şerit çıkıyor. 
Misafir sayınıza göre adetleri ayarlayabilirsiniz.

Buğday Salatası


Sağlıklı ürünler seçin, abur cubur yemeyin, besin değerlerine dikkat edin bla bla blaaaa;) Sevdiğiniz için yiyin diyorum.Buğday'ın faydalarına girmeyeceğim. Herkes o kadar söyledi ve yazdı ki sevmesem gözüm görmek istemez:)))
Gelelim nasıl yaptığımıza...
Buğdayı 1 gün onceden ıslattık sonra haşladık. 3 yemek kaşığı buğday, 1 tutam dereotu, 1 tutam maydanoz, 1 kırmızı biber, 2 yemek kaşığı şerit kesilmiş kurutulmuş domates, 3 sap taze soğan, 1 avuç ceviz, 2 yemek kaşığı Nar tanesi,
1 yemek kaşığı zeytin yagı, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, tatlandirmak için tuz.
Malzemeleri karıştırın, nar tanesi ile süsleyip servis edin. Hepsi bu!

Lara'nın Limonlu Keki -Lara's Lemon Cake

Dünya tatlısı kızım Pazar sabahı 39 derece ateşle uyandı. Yine de yüzünde tatlı bir tebessümle "Anniiiş!" diye seslendi. Günboyu ateş ölçüp, bol bol sıvı ve vitamin takviyesi yaptık. Ne olacak ateşi çıkacak mı? Yoksa bir yokladı geçecek hiçbirşeyi kalmayacak mı? diye endişe edeken Pazartesi sabahı kızımın ateşi de geçmişti. Lara ne istersin ne yapalım dedim. İki kolunu yukarı kaldırıp " Cake! Cake! Cake! diye bağırıp seke seke mutfağa koştu.Anne egggg, anne buuuu diye unu gösterdi. İki buçuk yaş için hiç fena değil. Biz de malzemelerimize baktık ve Limonlu Kek yapmaya karar verdik.
Malzemeler:
125gr Tereyağ
1 1/2 bardak Şeker
3 yumurta
2 yk Süt
3 Limonun kabuğunun rendesi ve suyu
3 bardak Un
1 paket Kabartma tozu
1 çay kaşığı Tuz
Tereyağ ve şekeri çırparak başladık. Ardından önce sıvı malzemeleri sonra kuru malzemeleri ekledik. Kitchenaid stand mixer adı gibi mutfakta yardımımıza koştu. Düşünsenize 2 yaşında motor kabiliyetleri yüksek sürekli bir şeyi açıp bir kaba dökmek isteyen sürekli karıştırarak yeni birşeyler ortaya çıkarmak isteyen kızım, 4 aylık oğlum ve ben mutfaktayız! Harika bir kek yaptık.Tadı görüntüsünden de güzel oldu. Şeker miktarını arttırmamak için glazür vey pudra şekeri serpmedik. siz dilerseniz süslersiniz.

Masanızı Yılbaşı Ağaçları süslemek ister misiniz?

www.frauelein-klein.blogspot.de
Origami minik ağaçlara görür görmez vuruldum. Sizin için youtube linkini ekledim.
Siz de bu ağaçlarla sofranıza, ziyafet büfenize yeni yıl heyecanını katın.

Sunday, December 29, 2013

Mumları süsleyin- Printable Candle Wraps

www.etsy.com
http://www.etsy.com/listing/171678378/christmas-wraps-printable-digital-file?ref=shop_home_active

www.spellbinderspaperarts.com

www.christmas-projects.com


http://liagriffith.com/christmas-candle-wraps-matchbox-labels-2/


Karnabahar'ı seveceksiniz

www.closetcooking.com

Closet Cooking takip ettiğim sayfalardan biri. Modern  tarifleri farklılaştırarak hazırladığı pratik sunumlar hoşuma gidiyor. Hazırladığı karnabaharı ben de farklılaştırdım.
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1/2 cay kaşığı Oldbay baharat
1/2 çay kaşığı weber ızgara çeşnisi
1 adet limonun kabuğunun rendesi ve suyu
1 küçük karnabahar
Karnabahar'ı yıkayıp dal dal ayırdım. Buzdolabı poşetinde tüm malze ile harmanladım. Poşet kilidi ( Ikea bu ürünle herzaman favor) ile kapatıp marine olması için en az 30 dakika buzlukta beklettim.
200 dereceye ısıtıış fırında kızarımcaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirdim.Farklı bir tat çok lezzetli oldu.
Karnabahar Gratenden sıkıldıysanız sevdiğiniz baharat ve sosları kullanın ve mutlaka bu şekilde fırında pişirmeyi deneyin.

2 Kişilik Muhallebi


Hava yağmurlu ve rüzgarlı evde kızımla muhallebi keyfi yapalım dedik. Buzdolabında bekleyen tatlıları hiç sevmiyoruz. Canımız istediğinde hemen hazırladığımız 2 kişilik muhallebinin tarifi:
Malzemeler:
500ml. Süt
35gr. Pirinç Unu
5 yemek kaşığı Toz Şeker
1 paket Şekerli Vanilin
Süslemek için
Meyve, taneli meyve reçeli veya toz tarçın
Yapılışı:
Piriç unu, toz şeker ve şekerli vanilinibir kaseye alıp karıştırın. Muhallebiyi pişireceğimiz tencereye önce sütü ardından pirinç unlu karışımı ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin. Muhallebiniz kaynamaya başlayınca 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Pişen muhallebinizi kaselere paylaştırın. Tercihinize göre üzerini süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Arçelik in Love- Gurme Çay Makinesi

Filter Sense teknolojisiyle çayınızın tazeliğini iki kata kadar daha uzun süre koruyan, Türkiye'nin ilk ve tek otomatik çay makinesi... HARİKA!!!
Ben Wish list'e ekledim:)